Banoffee (banaani-toffeepiirakka)

Alkuperäinen resepti;
http://keittiokriitikko.blogspot.fi/2013/06/banoffee-banaani-toffeepiirakka.html



Banoffee-piirakka
10-15hlö

1pkt (400g) Digestivekeksejä
100g voita
½dl vettä
2rkl sokeria

2tlk kondensoitua maitoa
4dl vispikermaa
1rkl sokeria
75g maitosuklaata
2 banaania
leivontakaakaota koristeluun

Irrota maitotölkeistä etiketit. Laita tölkit pakastepusseihin, imaise ilma pois ja solmi. Laita tölkit kattilaan, vettä niin paljon että tölkit peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja jätä kannen alle poreilemaan 3 tunniksi. Huolehdi että tölkit pysyvät veden peitossa.

Valmista pohja; hienonna keksit, lisää voisula, sokeri ja vesi, sekoita tasaiseksi. Jos seos tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vielä pari rkl voisulaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja tee noin 3cm korkeudelta reunaa.

Kun toffee on kiehunut kolmisen tuntia laita tölkit hetkeksi kylmään veteen jäähtymään. Avaa tölkit, sekoita toffee haarukalla tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa kunnes toffee on viileää.


Vaahdota ja sokeroi kerma, viipaloi banaanit ja hienonna suklaa. Levitä toffeen päälle kerma, banaaniviipaleet, ripottele päälle suklaa ja siivilöi koristeeksi kaakaota. Anna leivonnaisen vetäytyä vielä hetki jääkaapissa.